Illusies van Nancy

Icoon

grafisch onderzoek over illusie en dromen

De projectie van het astrale lichaam

Dromen zijn bedrog?

De droom is van onschatbare waarde. De dromende geest is in staat alle grenzen van tijd en ruimte moeiteloos te overschrijden om informatie te verzamelen uit verleden én toekomst.

Uittreding: – Psychisch lichaam
– Tweede lichaam
– Astraal lichaam

“Ik droomde vannacht dat ik een vlinder was. Of ben ik misschien wel een vlinder, die nu droomt dat hij een mens is?”

Projectie van het astrale lichaam

William Gerhardie

REIS MET HET TWEEDE LICHAAM

‘Ik drink geen sterke drank en gebruik nooit verdovende middelen. Ik ging naar bed met een nerveuze moeheid die door de slaap hersteld moest worden.’ Zo begint William Gerhardies beschrijving van zijn uitredingservaring in zijn roman Resurrection. Toen hij in zijn astrale lichaam tot bewustzijn kwam, hing hij in de lucht, licht als een veertje. Toen hij weer op zijn benen stond, leek het net alsof hij de zwaartekracht tartte. Uiteindelijk leek hij als twee druppels water op zijn fysieke lichaam op het bed, waarmee hij door middel van een lichtgevend snoer verbonden was. Toen hij probeerde de deur open te doen, merkte hij dat hij de knop niet kon omdraaien. Toen ontdekte hij, dat hij dwars door de deur kon heen gaan. Hij bewoon zich vrij door de flat, waarbij hij de voorwerpen waarnam bij het licht van zijn eigen koord. Zijn psychische lichaam luisterde naar zijn gedachten en zweefde dan hier en dan daar naartoe, net zoals hij wilde. Enerzijds wilde hij naar verre plaatsen vliegen, maar hij was ook bang dat hierdoor de band met het slapende lichaam verbroken zou worden. Toen hij wakker werd, besefte hij dat zijn vroegere ideeën over leven en dood ondermijnd waren. Hij meende dat wij een tweede lichaam hebben dat deel uit maakt van ons alledaagse lichaam. ‘altijd waakzaam ingeval van overlijden en onder bijzondere omstandigheden.’

TATTWA-KAARTEN: HULPMIDDEL OM HET BEWUSTZIJN TE VERRUIMEN

Tattwa-kaarten stellen de vijf elementen voor (van links naar rechts vuur, aarde, water, lucht en geest), evenals twintig sub-elementen die gevormd worden door combinaties ervan. Ze werden gebruikt door leden van de ‘Golden Dawn’ als hulpmiddel om het bewustzijn te verruimen en visioenen te ervaren. De symbolen waren ontleend aan Tantra, een magische Indiase methode voor het bereiken van hogere staten van bewustzijn. Voor het gebruik van de Tattwa’s kiest men één kaart uit. Men concentreert zich dan op het symbool dat erop staat, totdat er geen ander beeld meer in de geest verschijnt. Dan stelt men zich het symbool voor als een deur, en die opent men door middel van de wil. In zijn verbeelding gaat men er vervolgens door en ervaart dan en visioen. Het visioen houdt vaak op een bepaalde manier verband met het gekozen symbool; als men bijvoorbeeld het symbool voor water kiest, kan men tot de ontdekking komen dat men astraal in een meer of rivier aan het zwemmen is. De Tattwa-methode kan ook op andere manieren gebruikt worden om occulte vermogens op te roepen.

PROEVEN MET ‘ZIEN OP AFSTAND’

Resultaat van een opdracht tijdens proefnemingen naar de bekwaamheid van Ingo Swann.
Dit was één van een serie onderzoekingen waaruit bleek, dat Swann langs paranormale weg de tekeningen kon zien, hetzij door helderziendheid, telepathie of uittreding. Wanneer Swann weer in zijn lichaam was teruggekeerd, maakte hij een bepaald gebaar, zodat de proefnemers de verandering in zijn hersenactiviteit konden vaststellen.

DROOMCONTROLE

Robert Monroe geloofd in drie werkelijkheidsniveaus

1. gewone bewustzijn
2. gedachtenwereld
3. fysiek en mentaal

Uittreden

Volgens Muldoon kan je een uittreding bevorderen door het opwekken van een droom waarin men opwaartse bewegingen maakt (zoals vliegen). Men moet hieraan blijven denken vlak voor men in slaap valt.

Het eerste stadium van droomcontrole is het vasthouden van het bewustzijn tot het allerlaatste ogenblik voor het in slaap vallen.
( Als je één arm in de lucht zou houden, zou je als de slaap komt schrikken)
Het tweede stadium is bewust een droom opbouwen-> opwaarts en neerwaartse bewegingen in de droom (bv. een lift)

DEJA-VU ALS VERKLARING

Al op die plaats of in die situatie geweest.
-hallucinatie of het opduiken van een oude herinnering die vergeten leek te zijn.

Advertenties

Filed under: Dreams, Illusion, Onderzoek/Research

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: